WebLogo


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian

Seperti mana kor lain, KAGAT juga mempunyai kor sendiri seperti logo, lencana kolar dan bendera KAGAT yang membawa pengertian.

LOGO

a. Bulan Bintang Bucu Lima. Melambangkan keunggulan agama Islam sebagai agama rasam Negara yang dipertahankan dengan jiwa raga.

b. Mahkota & Tulisan Allah dan Muhammad, Menjunkung tinggi kedaulatan undang undang kepada raja dan sentiasa bertaqwa kepada Allah SWT.

c. Perisai, Melambangkan KAGAT seiring dengan perjungan Negara mengikut Rasulullah SAW.

d. Perkataan “Iqra” bermaksud bacalah iaitu KAGAT sentiasa mengamalkan ilmu pengetahuan dunia & akhirat.

e. Kitab al-Quran, membawa maksud bahawa al-Quran merupakan dasar perundungan hidup yang perlu dijunjung tinggi dalam melaksanakan tanggungjawab menyaikan pendidikan dan khidmat keagamaan kepada warga ATM.

logokagat

 

LENCANA KOLAR

Lencana Kolar, Reka bentuk lencana adalah seperti logo KAGAT. Bagaimana ukuranya lebih kecil iaitu 20mm lebar dan 25mm tinggi sesuai diletakakan pada kolar baju. Diperbuat daripada logam jenis ringan “dianodised”.

lencanakagat

 

BENDERA

Kitab al-Quran, membawa maksud bahawa al-Quran merupakan dasar perundangan hidup yang perlu dijunjung tinggi dalam melaksanakan tanggungjawab menyampaikan pendidikan dan khidmat keagamaan kepada warga ATM.

benderakagat