WebLogo


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian

KUALA LUMPUR, 24 Mei 2023 – "Kor hari ini kehilangan mereka yang banyak berjasa dan menabur bakti memberi perkhidmatan keagamaan kepada warga ATM...

PORT DICKSON, 12 Mei 2023 - Seramai 40 Pegawai dan 146 Anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT) hadir dan terlibat secara langsung dalam sambutan Hari KAGAT Ke-38 yang diadakan di Institut Latihan dan Kefahaman Islam Angkatan Tentera Malaysia (ILMI ATM), Port Dickson Negeri Sembilan bermula 10 hingga 12 Mei 2023.

KUALA LUMPUR, 22 April 2023 - Berfirman Allah Yang Maha Kuasa: وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
Maksudnya: “Dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat petunjukNya, dan supaya kamu bersyukur.” (Surah al-Baqarah ayat:185).

KUALA LUMPUR, 13 April 2023 - Jabatan Arah Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT), telah mengadakan Majlis Berbuka Puasa Mahabbah bersama Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) bertempat di Dewan Salahudin Al-Ayubi Masjid Khalid bin Al-Walid KEMENTAH (MKWK).

KUALA LUMPUR, 11 April 2023 – Merintis kerjasama bersinonim dengan maksud firman Allah Taala, "Dan hendaklah saling bantu membantu dalam perkara kebajikan dan ketaqwaan dan janganlah kamu bersaling bantu dalam perkara dosa dan permusuhan... ", maka hari ini Ketua Pengarah Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT), Mej Jen Dato’ Hj Mohd Rashidi bin Bujai telah berbesar hati menerima kunjungan hormat dari pihak Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), yang diketui oleh Dekan Fakulti Pengajian dan Pengurusan Pertahanan, Lt Kol Profesor Madya Hj Ariffin bin Ismail (Bersara) bertempat di pejabat beliau. Kunjungan hormat UPNM ini bertujuan untuk membina rangkaian rakan kongsi strategik di antara kedua pihak.