WebLogo


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian

Kuala Lumpur, 8 Nov 2021 - Telah berlangsung Perbarisan Pemakaian Beret Perajurit Muda Lelaki Kagat Siri 193 Tahun 2021 di Dataran Masjid Khalid Al-Walid, Kementah yang disempurnakan oleh Timbalan Ketua Pengarah KAGAT, Brig Jen Hj Mohd Rashidi Bin Bujai .

Perbarisan penghargaan sempena persaraan Pegawai Kanan KAGAT telah diadakan pada 29 Okt 21 bertempat di Padang Kawad ILMI, Port Dickson. Pegawai Kanan KAGAT yang diraikan, Mejar Jeneral Dato’ Hj Nawawi bin Daud dan Brigedier Jeneral Hj Baharizan bin Hj Zainal Abidin. Perbarisan penghargaan tersebut telah disempurnakan oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jeneral Tan Sri Datuk Zamrose bin Mohd Zain.

Masjid Khalid Walid telah melaksanakan Majlis Ceramah Agama sempena sambutan Maulidur Rasul pada 21 Oktober 2021. Majlis tersebut dihadiri oleh warga tentera dan juga masyarakat awam. Majlis dimulakan dengan acara berselawat beramai-ramai ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dan disusuli dengan ceramah agama yang telah di sampaikan oleh penceramah undangan YBhg Ustaz Wan Sohor Bani Leman.