WebLogo


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian


maklumbalas    hubungi kami    soalan lazim    peta laman    carian

KUALA LUMPUR, 17 Jun 24 - Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud “𝘛𝘪𝘥𝘢𝘬 𝘢𝘥𝘢 𝘢𝘮𝘢𝘭𝘢𝘯 𝘺𝘢𝘯𝘨 𝘥𝘪𝘭𝘢𝘬𝘶𝘬𝘢𝘯 𝘰𝘭𝘦𝘩 𝘢𝘯𝘢𝘬 A𝘥𝘢𝘮 𝘱𝘢𝘥𝘢 𝘩𝘢𝘳𝘪 𝘢𝘭-𝘕𝘢𝘩𝘳 (𝘙𝘢𝘺𝘢 𝘈𝘪𝘥𝘪𝘭𝘢𝘥𝘩𝘢) 𝘺𝘢𝘯𝘨 𝘭𝘦𝘣𝘪𝘩 𝘥𝘪𝘤𝘪𝘯𝘵𝘢𝘪 𝘰𝘭𝘦𝘩 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘴𝘦𝘭𝘢𝘪𝘯 𝘥𝘢𝘳𝘪 𝘮𝘦𝘯𝘶𝘮𝘱𝘢𝘩𝘬𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘳𝘢𝘩 (𝘣𝘪𝘯𝘢𝘵𝘢𝘯𝘨 𝘬𝘰𝘳𝘣𝘢𝘯). 𝘚𝘦𝘴𝘶𝘯𝘨𝘨𝘶𝘩𝘯𝘺𝘢 𝘪𝘢 𝘢𝘬𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘵𝘢𝘯𝘨 𝘱𝘢𝘥𝘢 𝘩𝘢𝘳𝘪 𝘒𝘪𝘢𝘮𝘢𝘵 𝘥𝘦𝘯𝘨𝘢𝘯 𝘵𝘢𝘯𝘥𝘶𝘬, 𝘣𝘶𝘭𝘶 𝘥𝘢𝘯 𝘬𝘶𝘬𝘶𝘯𝘺𝘢 𝘥𝘢𝘯 𝘴𝘦𝘴𝘶𝘯𝘨𝘨𝘶𝘩𝘯𝘺𝘢 𝘥𝘢𝘳𝘢𝘩 𝘵𝘦𝘳𝘴𝘦𝘣𝘶𝘵 𝘢𝘬𝘢𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘱𝘢𝘪 𝘬𝘦𝘱𝘢𝘥𝘢 𝘳𝘦𝘥𝘢 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 𝘴𝘦𝘣𝘦𝘭𝘶𝘮 𝘪𝘢 𝘫𝘢𝘵𝘶𝘩 𝘬𝘦 𝘣𝘶𝘮𝘪. 𝘔𝘢𝘬𝘢, 𝘣𝘦𝘳𝘴𝘪𝘩𝘬𝘢𝘯𝘭𝘢𝘩 𝘫𝘪𝘸𝘢 𝘬𝘢𝘮𝘶 (𝘥𝘦𝘯𝘨𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘳𝘬𝘰𝘳𝘣𝘢𝘯).”

KUALA LUMPUR, 10 Jun 2024 – Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Mohammad bin Ab. Rahman hari ini hadir menyempurnakan Majlis Pelepasan Bakal Jemaah Haji ATM yang berlangsung di perkarangan Masjid Khalid bin Al-Walid, Kementah.

KUANTAN, 6 Jun 2024 - Ketua Pengarah Kor Agama Angkatan Tentera (KP KAGAT), Mej Jen Dato' Haji Mohd Rashidi bin Bujai telah mengadakan Kunjungan Hormat ke atas Panglima Angkatan Bersama (PAB), Lt Jen Dato’ Noor Mohd Akmar bin Mohd Dom TUDM di Markas Angkatan Bersama (MK AB), Kem Al-Sultan Abdullah, Kuantan.

KUALA LUMPUR, 5 Jun 24 – Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Mohammad bin Ab. Rahman hari ini menghadiri dan menyempurnakan Majlis Penyerahan Agihan Geran Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Penyampaian Sumbangan Asnaf Tahun 2024 yang bertempat di Dewan Salahuddin Al-Ayubi, Masjid Khalid Al-Walid. Bantuan ini merupakan satu manifestasi keprihatinan dan sokongan masyarakat terhadap ATM yang berkhidmat tanpa mengenal lelah demi keselamatan dan kedaulatan negara. Inisiatif murni ini adalah bertepatan hasrat di dalam Kertas Putih Pertahanan yang menekankan pendekatan whole of goverment and whole of society (wogos) bagi pertahanan negara. PAT di dalam ucapannya berkata, ATM sentiasa berusaha untuk memastikan kesejahteraan dan kebajikan anggota terjamin. Namun begitu, bantuan dan sokongan dari pelbagai pihak, seperti yang ditunjukkan oleh MAIWP dan Yayasan Food Bank Malaysia pada hari ini, amatlah besar maknanya kepada ATM. Sumbangan ini bukan sahaja meringankan beban dari segi material, tetapi juga menyuntik semangat dan motivasi kepada anggota tentera untuk terus berkhidmat dengan penuh komited dan berdedikasi. Sehubungan itu, kerjasama erat antara ATM dengan masyarakat dan institusi seperti MAIWP dan Yayasan Food Bank Malaysia ini akan terus memperkukuhkan institusi ketenteraan negara dan solidariti dalam masyarakat. Usaha murni ini juga merupakan satu inspirasi kepada pihak yang lain untuk turut serta membantu dan menyokong warga ATM. Hubungan erat yang terjalin ini akan terus diperkukuhkan demi kebaikan bersama dan diharap semua anggota ATM sentiasa cekal dan terus bersemangat dalam menjalankan tugas yang diamanahkan. Majlis turut dihadiri oleh Panglima Tentera Udara; Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan, Panglima Medan Barat Tentera Darat yang mewakili Panglima Tentera Darat; Leftenan Jeneral Dato' Pahlawan Hj Muhammad Huzaimi Sabri, Timbalan Panglima Tentera Laut; Laksamana Madya Datuk Zulhelmy Bin Ithnain, Ketua Staf Markas Angkatan Tentera Malaysia; Leftenan Jeneral Datuk Arman Rumaizi bin Haji Ahmad, Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota (AKSPA); Mejar Jeneral Datuk Haji Mohd Nizam bin Haji Jaffar, Ketua Pangarah Kor Agama Angkatan Tentera; Mejar Jeneral Dato' Haji Mohd Rashidi bin Bujai, Timbalan Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota (TAKSPA); Brigedier Jeneral Hamdan bin Ahmad dan Pegawai-Pegawai Kanan ATM yang lain.

dslr klik

BAYAN LEPAS, 30 Mei 24 – Telah diadakan satu Majlis Jamuan Mahabbah Warga KAGAT Zon Pulau Pinang bersama Ketua Pengarah KAGAT bertempat di Surau Al-Mumtazin, Kem Tun Razak pada hari ini.